Esittely

FAQ

Oulu KV 2021
Oulu KV 2021
Olen Jutta Nättilä (os.Tiensuu), 31v koiraharrastaja. Alun perin olen kotoisin Kolarista ja muutin Tornioon 2008.

Perheeseeni kuuluu koirien lisäksi aviopuoliso Juuso. 

Olen jäsen Oulun seudun terrieriyhdistyksessä, Suomen Kennelliitossa, Suomen bullterrieriyhdistys ry:ssä ja Lappalaiskoirat ry:ssä. Olen toiminut kehäsihteerinä vuodesta 2015. 

Opiskelin aiemmin myös eläintenhoitajan ammattitutkintoa ja sainkin sieltä paljon hyviä oppeja ja ihania ystäviä, mutta valitettavasti jouduin jättämään tämän tutkinnon vain haaveeksi.
Minä ja Tupsu 1994
Minä ja Tupsu 1994

Lapsuudenkodissani oli aikoinaan skotlanninterrieri Tupsu, ja siten myös ensimmäinen oma koirani oli skotti.  Barma saapui Venäjältä Lappiin keväällä 2005. Barman kanssa kävimme muutamassa koiranäyttelyssä ja vaikka menestystä ei tullutkaan, jäi kipinä näyttelyharrastukseen.

Alkuvuodesta 2010 olin harkinnut toista koiraa jo hetken, kun näin bullterrierin ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. 

Loppuvuosi meni rotuun tutustuessa ja kesällä 2011 vierailin Camillan ja Larsin luona Kennel Chill Out's Ruotsissa.

Marraskuussa 2011 pieni punainen kääpiöbullterrieri Kiila muutti Tornioon ja koko suvun sydämiin. ❤️

Kiilan kanssa näyttelykipinä kasvoi roihuksi ja kiinnostuin myös koirien kasvattamisesta. Kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2013. Valitettavasti Kiila ei ollut terveyden puolesta jalostuskelpoinen (polvet 2/2).

2015 perheeseen liittyi Kaya, joka muutti meille sijoitukseen Ninalta Kennel Bullbugbear'silta. Myös Kayan kanssa kävimme näyttelyissä ja kiinnostuin tuolloin itselle uudesta lajista rally-toko. 

Suomenlapinkoirat olivat tulleet tutuksi ennen oman lappalaisen hankintaa, sillä kuljimme lapinkoiria harrastavan ystäväni kanssa näyttelyissä ja muissa harrastuksissa, olin osallistunut lappaiskoirien erkkariin, laittanut koiria kehiin, vieraillut muutamien kasvattajien tykönä, toiminut lapinkoirille usein kehätoimitsijana ja tutkinut eri sukuja jo vuosia.
Kikka muutti meille sijoitukseen kesällä 2020. Kikka on ollut juuri sitä mitä lapinkoirassa hain; hyvin monipuolinen harrastuskoira, mutta kuitenkin kotona rauhallinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa. 

Olimme miettineet pitkään bullterrieri uroksen hankintaa ja toistelin Juusolle muutamia vuosia, että "sitten joskus".  Joulun tienoilla 2021 osui niin sanotusti tähdet kohdilleen, ja taloon muutti viimein Kaapo. 

Vuonna 2021 kävin kasvattajan peruskurssin uudelleen ja anoin kennelnimeä, joka myönnettiin tammikuussa 2022. Kennelnimi Sedecre's tulee Kiilan virallisesta nimestä Mercedes.
Ensimmäinen Sedecre's pentue syntyi joulukuussa 2022. 
 

Koirat ovat meille perheenjäseniä ja elävät kanssamme normaalia arkea. Suunnittelen jokaisen yhdistelmän siten, että olisin valmis ottamaan siitä itsekin pennun kotiin kasvamaan. Tavoitteena on että pennun ostaja saa sekä ulkonäöltään, että luonteeltaan rodunomaisen ja pitkäikäisen kaverin, jonka kanssa voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja.